Nyheter

  • Morgenøvelser

    Prøv disse øvelsene om morgenen for en lett og ledig start på dagen!
    Du skal kjenne en behagelig strekk, ikke press til det gjør vondt. Lytt til kroppen.

    Disse øvelsene vil være gode mot stivhet og gi bedre mobilitet og fleksibilitet. Om morgenen har man ofte ikke varmet opp, og da anbefaler jeg å holde strekken i ca 10 sekunder med 5 sekunder pause. Har du varmet opp alt, kan du tøye i 30 sekunder.

    1. Vi starter mens du ligger på ryggen med en Symmetrisk strekk.
    Gjør deg så lang som mulig ved å strekke armene og bena fra hverandre. Hold denne posisjonen i 5 sekunder før du slipper igjen. Gjør dette 3 ganger.

    2. Neste er Kne til bryst. Ligg på ryggen, ta tak i kneet og trekk det opp mot brystet. Du kan velge å ta et kne av gangen, eller begge samtidig. Hold denne posisjonen i noen sekunder før du slipper. Vend tilbake til utgangsposisjonen og gjenta. Forsøk å bøye lengre og lengre opp for hver gang. Gjør dette 3 ganger på hver side.

    3. For å strekke enda mer, kan man kombinere Kne til bryst med en Aktiv knestrekk hvor man retter ut benet etter man har ført det opp til brystet. Som dere ser, har også jeg litt å gå på her 😉 Denne gjøres også 3 ganger på hver side.

    4. Neste øvelse er Child’s pose (eller Balasana) kjent fra yoga. Sitt på knærne og finn en stilling som er komfortabel for anklene, enten bøyd eller utrettet. Senk overkroppen ned mot lårene. Strekk så armene over hodet, kjenn at det strekker i ryggen og hold stillingen i 5 sek før du slipper. Gjør denne 2 ganger.

    5. Så har vi Katten, eller Katt-kamel. Stå på alle fire med parallelle lår og armene rett ned fra skuldrene, som en “firkant”. Krum ryggen og se ned. Svai ryggen og se opp. Gjør 2 sett med 3-5 repetisjoner hver.

    6. Legg deg på ryggen igjen, med armene ut til siden og bøy i knærne. La knærne falle kontrollert til siden og bruk kjernemusklene til å trekke de tilbake opp igjen samtidig som du presser korsryggen ned mot underlaget. Gjør dette 5 ganger på hver side.

    7. Siste er strekk av utside overkropp. Stå oppreist og løft den ene armen over hodet og senk overkroppen langsomt til motsatt side. Kjenn at det strekker på utsiden av overkroppen. Hold 5 sek før du gjentar øvelsen til den andre siden. Gjør denne 2 ganger på hver side.

    Her kan du laste ned programmet i .pdf format.

    Lykke til!

  • Vi deltar i “Gjør kloke valg-kampanjen”

    Som medlem av Norsk kiropraktorforening, er jeg opptatt av å redusere overbehandling og overdiagnostikk i helsevesenet. Mer er ikke alltid bedre! Mange undersøkelser og behandlinger er ikke bare unødvendige, men kan også være direkte skadelige for pasientene. Målet er at helsepersonell og pasienter sammen skal gjøre kloke valg i diagnostikk og behandling. Pasienter inviteres til å stille helsepersonell spørsmål om undersøkelser og behandling, ved bruk av de fire pasientspørsmålene:  

    1. Hvorfor må jeg ta denne testen/behandlingen? 
    Noen tester, prosedyrer og behandlinger har flere ulemper enn fordeler. Ingen tester er perfekte. Noen ganger kan for eksempel tester være unormale, selv om du egentlig er frisk. Dette kan forårsake bekymring og kanskje medføre mer testing. Tester og prosedyrer kan også føre til unødvendig behandling som i verste fall kan skade. 

    2. Hva er risiko og bivirkninger? 
    Få prosedyrer og behandling er helt uten risiko. Medisiner kan for eksempel ha bivirkninger og andre former for behandling kan innebære risiko. Snakk med din helsetjenestetilbyder både om virkninger og bivirkninger og om risiko både ved en test, en prosedyre eller ved behandling. 

    3. Hva skjer om jeg ikke gjør noe? 
    Mange plager går over av seg selv. Derfor er det viktig å snakke med helsepersonell om hva som skjer hvis man velger å ikke gjøre noe, og sammen legge en plan. 

    4. Finnes det alternativ? 
    Du trenger å vite alternativene før du kan være med på å gjøre kloke valg om egen helse. 

    Les mer om kampanjen her.

    Forfatter: Magnus Hestbråten Ruud

  • Muskelskjelettlidelser forårsaker stort sykefravær i Norge!
    • Visste du at muskelskjelettlidelser er den vanligste årsaken til tap av inntektsevne og utgjør 42% av alle langtidssykemeldinger og 31% av alle uføretrygdede?
    • Om lag en tredjedel av fraværet til norske arbeidstakere er relatert til muskel- og skjelettlidelser (NAV)
    • Forskning viser at rask tilgang til undersøkelser og behandling for personer med akutte og subakutte ryggsmerter reduserer sykefraværet med 35 prosent (Spine).
    • En ukes sykefravær kostet i snitt 14 900 kr i 2015, det tilsvarer nesten 3000 kr per dag!(NHO). 

    Les mer om våre bedriftsløsninger her.

  • Vi behandler nakkesmerter i Kongsvinger!

    Visste du at Nakkesmerter forekommer hos 30-50 prosent av den voksne befolkning i løpet av et år 🤯? På ethvert tidspunkt har 10 prosent av befolkningen nakkesmerter 📊! Jeg ordner et behandlingsopplegg som passer for DEG med nakkesmerter☝

    • Smertene stråler ofte fra nakken til naboområder som hode, skulder og armer💪.
    • Overbelastninger av muskler og ledd fra ensidige belastninger over tid kan gi kroniske smerter, som igjen kan gi nye problemer som hodepine eller svimmelhet🤯.
    • Nakken vår er veldig bevegelig og utsatt for smerter etter akutte skader som whiplash, slag eller fall. Mekaniske belastninger og spenningstilstander i muskler💪 er vanlige årsaker.

    Hos meg er du i gode hender🙌! Som kiropraktor og akupunktør har jeg en unik tverrfaglig tilnærming og vil bruke god til på en grundig undersøkelse for å finne årsaken til smertene🤓.

    Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Mange opplever god effekt av manipulasjon eller mobilisering.

    Akupunktur nevnes som behandling i flere kliniske retningslinjer og veiledere i Norge.

    Jeg vil også hjelpe deg med råd og veiledning om aktivitet og trening. I tillegg kan jeg hjelpe deg med kostholdsendring, stressmestring og forebygging. Jeg ordner et behandlingsopplegg som passer for DEG☝

    Kjenner du noen med nakkesmerter? Jeg hjelper de gjerne! Les mer her eller bestill en undersøkelse hos meg her. Du kan også ringe oss på 98 66 46 98!

    Vennlig hilsen, Magnus Hestbråten Ruud

  • Vi behandler ryggsmerter i Kongsvinger!

    Vondt i ryggen? Visste du at ryggsmerter er svært vanlig og at i løpet av livet vil 60-80 prosent av oss oppleve plagsomme ryggsmerter❓ Kvinner👩 og menn👨 er like utsatte, og ryggsmerter kan variere i intensitet fra mild ømhet som bare varer i et par dager📅, til sterke, kroniske smerter⚡ som varer i flere uker eller måneder🗓. Det kan være veldig mange forskjellige årsaker til vondt i ryggen.

    Som kiropraktor har Magnus kompetanse til å vurdere, diagnostisere og behandle ryggproblemer og andre muskel- og skjelettlidelser🔍. 🙋‍♂️Magnus bruker en rekke metoder og teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ryggens ledd, muskler, bindevev og nervesystem og vil sammen med pasienten finne den best egnede kombinasjonen av disse:

    • Massasje og muskelbehandling
    • Spesifikk leddbehandling
    • Tøyninger
    • Akupunktur og og intramuskulær stimulering
    • Øvelser, trening, råd og veiledning

    Hvis du sliter med ryggsmerter, les mer her eller bestill en undersøkelse hos Magnus. Du kan også ringe oss på 98 66 46 98.